‘We hebben al een vrouw’

Voor het tweede jaar op rij wees de Dutch Female Board Indexuit dat het aantal vrouwelijke topbestuurders daalt, ondanks de roep om meer vrouwen. Dit boek vertelt niet dat actie nodig is maar wel hoe diversiteitsbeleid gestalte moet krijgen. Eerdere initiatieven daartoe bleken niet te werken. Topvrouw Bercan Günel, al jaren pleitbezorger en voorvechter van genderdiversiteit aan de top van het bedrijfsleven, werpt nieuw licht op de zaak. In haar nieuwste boek biedt zij vijftien lessen in diversiteit.

We hebben al een vrouw’ is een handboek over genderdiversiteit aan de top van het Nederlandse bedrijfsleven.

Het bevat praktische handvatten en concrete evidence based adviezen. Hoe pak je diversiteit aan? Wat zijn de best practices en de valkuilen? Het boek toetst de bestaande theorieën en beelden over hoe organisaties gestalte kunnen geven aan diversiteit en geeft helder aan wat wel en niet werkt. We hebben al een vrouw geeft bestuurders, toezichthouders en managers een direct antwoord op de belangrijkste vraag over diversiteit: ‘hoe’?

Op basis van twintig jaar persoonlijke ervaring en de inbreng van tien bevlogen (ex-)CEO’s geeft Bercan Günel heldere handvatten voor een nieuwe stijl van leiderschap, de juiste strategie en processen, en alle belangrijke best practices en valkuilen. Kernpunt is dat diversiteit geen cultuurprobleem is, maar een kwestie van leiderschap.

“Dit inspirerende boek legt de kern van de zaak bloot: de veranderingen in bedrijfscultuur, systemen en processen die nodig zijn om in een organisatie diversiteit te bewerkstelligen. Een helder, toegankelijk handboek. De visie en praktische handvatten zijn gestoeld op Bercan Günel’s rijke ervaring en kunde, aangevuld met prachtige citaten uit interviews met CEO’s die, vaak tegen de stroom van hun management in, diversiteit als strategische uitdaging hebben omarmd.”

Petri Hofsté

Commissaris Achmea, Rabobank, Fugro en Kasbank

“Een must om te lezen voor leiders die inzien dat het daadwerkelijk omarmen van inclusiviteit en diversiteit organisaties succesvoller en duurzamer zal maken.”

Feike Sijbesma

CEO DSM

“Dit boek lijkt in geen enkel opzicht op de vele boeken die over het onderwerp diversiteit zijn verschenen. Na het lezen van dit boek zit het onderwerp niet in je hoofd, maar doorvoel je daadwerkelijk hoe het zou kunnen werken en wat daar voor nodig is.”

Anja Montijn,

commissaris Fugro en OCI

“Een belangrijk en lezenswaardig boek. Nederland loopt enorm achter en er moet snel meer diversiteit in leiderschapsposities komen. Dit boek kan ons helpen om gericht actie te nemen.”

Frans van Houten

CEO Royal Philips

“Bercan koppelt een breed palet aan wetenschappelijke inzichten over diversiteit aan haar jarenlange praktijkervaring als corporate matchmaker. Elke CEO die diversiteit hoog in het vaandel heeft staan, kan van haar leren.”

Shula Rijxman

Voorzitter Raad van Bestuur, NPO

“Een boek over veranderkunde. Vooral pragmatisch en to-the-point, opgetekend uit de mond van bevlogen leiders, waarbij de kennis en autoriteit van Bercan Günel doorklinkt op iedere pagina. Absolute aanrader!”

Theo Rinsema

Commissaris bij Menzis, Motion10, Ortec Finance en Olympia

“Dit boek voegt toe. Nieuwe energie om in actie te komen!”

Pamela Boumeester

Commissaris Heijmans, Ordina, Jaarbeurs en Persgroep

“Cruijff heeft ooit gezegd: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.” Bercan Günel was in Nederland een van de eersten die doorhad dat genderdiversiteit aan de top van bedrijven en de overheid van levensbelang is. Ze is met haar boek niet over één nacht ijs gegaan. Het is goed doorwrocht en gefundeerd. En eigenzinnig als het erop aan komt. In zekere zin heeft zij een zelfportret geschreven. Bercan ís haar boodschap en die is niet mis te verstaan. Lees dit boek en handel. Zoveel tijd hebben we niet.”

Harry Starren

Directeur Ithaca International, ex-directeur De Baak

Latest news items

 

Interview at Fier!

Fier is the national expertise and treatment center in the field of violence and dependency relationships and Bercan has been closely involved with this center for years and endorses the holistic vision that Fier has on care. Fier sees man as a whole, what do you need...

How to turn a crisis into an x-ray of your company’s DNA

Companies are a lot like people: the start of a new year is a perfect time to make new resolutions and reflect on the experience of the past period. The year 2020 has certainly given us much to reflect upon, and much to resolve. As we look ahead, we would do well to...

Anja Montijn and Vincent Moolenaar join NGL International

NGL International is pleased to announce that Anja Montijn and Vincent Moolenaar have joined the NGL Executive Coach network. Anja Montijn has an exceptional track record as CEO of Accenture Nederland and Global Managing Director Management Consulting Resources at...