The World According To Yoeri Albrecht

Leiderschap en het vrije woord

18 juni 2015

Yoeri AlbrechtOnze derde ontbijtsessie ging ditmaal over Leiderschap en Het Vrije Woord. Yoeri Albrecht, Directeur van De Balie, veelzijdig journalist, programmamaker en opinieleider, nam ons mee in zijn wereld en visie.

Yoeri spreekt over het fatsoen, respect voor eigendom, actualiteit van godslastering en vrijheid van beledigen. Maar ook hoe vrijheid van meningsuiting begon in de middeleeuwen, Socrates, Christus en Galileo zijn enkele voorbeelden van hoe mensen zijn veroordeeld voor hun denkbeelden die vandaag de dag als ‘normaal’ worden gezien.

Fieke van der Lecq en Ferry Houterman

Ook in het hedendaagse leven is er sprake van een pers-crisis, men staat onder druk van georganiseerde rijke (criminele) organisaties. Mondiaal wordt veel discussie gevoerd over de betekenis en de grenzen van het vrije woord. Tegenwoordig heeft bijna iedereen toegang tot het web, maar wat krijgen wij gepresenteerd, de werkelijkheid of een verdoezeling van de realiteit?

Emin Ates en Yoeri AlbrechtWe vragen ons af of het vrije woord hand-in-hand kan gaan met het bereiken van business doelen? Belangrijk blijft dat leiderschap samen gaat met een ideologie of visie. Kunnen staan voor je organisatie en verantwoorden tegenover stakeholders. Meer gelijkheid, toegang en transparantie leiden tot meer vrijheid.

Tot slot vragen wij Yoeri naar de kring ‘vrienden van Het Vrije Woord’, meer informatie over dit initiatief kunt u hier teruglezen.

Deze bijzondere ontbijtsessie sluiten wij af met een introductie van Vogelbescherming Nederland. Een organisatie die mooi aansluit bij het verhaal over ‘Vrijheid’ en onze locatie Boerderij Langerlust.

Het was wederom een mooi select gezelschap. Intussen hebben wij lovende reacties ontvangen en hebben weer kunnen inspireren, verbinden en informeren. Wij danken iedereen hiervoor en kijken er naar uit onze gasten bij onze volgende bijeenkomst (weer) te begroeten.

 Bercan Günel                                      Wim Dufourné                           Nadine Janssen
06-52 67 59 34                                     06-10 68 35 93                                 020-705 89 10

image008

Wij organiseren “The World According To…” om een nieuwe generatie leiders met elkaar te verbinden. Om elkaar scherp te houden en elkaar te inspireren.
Because leadership matters.