The World According To Theo Rinsema

Leaderschap & Technologie

5 maart 2015

Ditmaal waren we te gast in The Edge, het nieuwe kantoor van Deloitte aan de Amsterdamse Zuidas.

Onze gastspreker was Theo Rinsema, een gepassioneerd pleitbezorger van nieuw leiderschap met inzet van de moderne technologie. Ruim honderd aanwezigen hebben zich kunnen laten inspireren door zijn visie op Het Nieuwe Werken. Een aantal opvallende statements van Theo memoreren wij graag:

  • Managers do things right, leaders do the right things;
  • Durf te experimenteren, durf risico’s te nemen… falen is een optie;
  • Project is vertaald naar reis, waarbij de vergelijking wordt doorgetrokken:
    een reiziger gaat op reis met een doel, op zoek naar zon of sneeuw, een trekker gaat weg omdat het gaat regenen;
  • Twee regels voor het gebruik van Social Media op de werkplek:
    • Het is jouw bedrijf
    • Heb respect voor iedereen in de wereld.

Foto 3Maar uiteindelijk is Theo’s drijfveer er voor te zorgen dat mensen binnen de organisatie de mogelijkheid krijgen het beste uit zichzelf halen, binnen een juiste balans tussen werk en privé met als resultaat mensen die met plezier hun werk doen.

Na de lezing van Theo heeft Claartje Onderwaater een warm pleidooi gehouden voor ‘haar’ Stichting Laluz. Laluz koppelt professionals, die vrijwillig en projectmatig hun expertise willen inzetten, aan ideële organisaties, die deze waardevolle kennis hard nodig hebben. Een mooi initiatief en een waardige afsluiting van onze ontbijtsessie.

Theo Rinsema en Bercan GunelOnze gasten hadden ook de mogelijkheid om een rondleiding door het prachtige gebouw van Deloitte mee te maken, aangeboden door Tim Sluiter.

Het was een mooie ochtend, vol inspiratie. Wij vinden het geweldig dat je erbij kon zijn en hopen je weer terug te zien op onze volgende bijeenkomst. In de tussentijd zijn we graag bereid om je te adviseren en bij te staan in veranderingen binnen jouw team en/of omgeving. Naar onze ervaring levert zelfs een oriënterend gesprek vele inzichten en vormt het een inspiratie bron. Bel ons.

     Bercan Günel                                      Wim Dufourné                           Nadine Janssen
06-52 67 59 34                                     06-10 68 35 93                                 020-705 89 10

 

Wij organiseren “The World According To…” om een nieuwe generatie leiders met elkaar te verbinden. Om elkaar scherp te houden en elkaar te inspireren.
Because leadership matters.