– Vervuld –

Onze cliënt

Dolmans Investments (DI) is een 2e generatie familiebedrijf; een holding van een aantal autonoom opererende ondernemingen zoals Cauberg Huygen, Dolmans Groep, Trition en QBuild. DI wordt geleid door de DGA. Alle individuele ondernemingen worden aangestuurd door een eigen directeur.
De totale omzet bedraagt €70M, met 670 FTE (exclusief QBuild).

QBuild is 50% van Dolmans Investments en 50% van QRiz Holding. Het bestaat uit 3 bedrijven: QBuild Reco Herstel, QBuild De Jong Bouw en Stiel Groep. De Algemeen Directeur van QBuild is eindverantwoordelijk voor het bedrijf. Alle dochterondernemingen hebben elk een directeur die verantwoordelijk is voor de operaties en resultaten.
De totale omzet bedraagt €55M, met 250 FTE.

De verschillende ondernemingen hebben elk deels eigen HR, IT, business control, inkoop, kwaliteit en financiële administratie, deels zijn deze stafdiensten gecentraliseerd.

Cultuur

Zowel DI als QBuild kunnen elk worden gedefinieerd als ‘platform voor ondernemerschap’. Echte vakmensen die klantgericht denken en werken in hun genen dragen. Harde werkers, ambitieus, van nature enthousiast, samen met de voeten in de modder, transparant, ondersteunend, resultaat boeken en genieten. Een opdracht is nooit te klein of te groot; wel tot in de puntjes verzorgd. Iedereen heeft een ego, maar laat die liever thuis. Klantgerichtheid is cruciaal, er is altijd verbinding van mens tot mens.

De opdracht

DI en QBuild zijn beiden in transitie. Ze zijn klaar voor de volgende fase waarin de CFO een belangrijke bijdrage levert in de realisatie van synergie en samenwerking tussen de verschillende bedrijven (met behoud van ondernemerschap en autonomie), ontwikkeling van een goede set van KPI-dashboards/data/informatie alsook voortzetting van de buy & build strategie. Daarbij is de CFO verantwoordelijk voor de complete financiële sturing: financiële strategie, financieel beleid, financiële inzichten en controle en het aansturen van de financiële organisatie. De CFO is het financiële geweten alsook het gezicht; zowel intern als extern (banken, accountants, etc.).

Andere relevante functies zoals Inkoop, IT en Verzekeringen zitten ook in de portefeuille.

Bij aanvang van de functie zal de CFO eerst fulltime starten bij DI. Na een paar maanden start de CFO ook bij QBuild (ca. 2 dagen p.w.). Als lid van de directie van beide bedrijven is de CFO de vertrouwenspersoon voor de aandeelhouders (partners).

Het profiel

We zijn op zoek naar een ervaren CFO die bekend is met projecten in technische omgevingen (bouw en/of ICT), cijfermatig uitstekend is onderlegd, organisatiesensitief is, zaken helder maakt en analytisch sterk is. Hij/zij weet hoe het is om met/voor een DGA te werken. Hij/zij wil de business en het verhaal achter de cijfers snappen en neemt eigenaarschap dat past in een moderne omgeving. Een doener met een afgeronde master RA/RC en bewezen ervaring in M&A/integraties/financiering binnen DGA-omgeving. Een CFO met een aangetoonde strategische visie maar ook zeer hands-on, praktisch en pragmatisch, extravert en met een hoog energieniveau. Betrokken bij de business, communicatief, no-nonsense mentaliteit, besluitvaardig, innoverend en resultaatgericht.

Samengevat: een stevige business partner, ook voor de directeuren van de verschillende dochterondernemingen. Hij/zij legt meteen zijn/haar visitekaartje neer, creëert vertrouwen en rust en weet wanneer op het gas of op het rempedaal te drukken. Daarbij is de nieuwe CFO een uitstekende coach voor de mensen die voor hem werken; hij/zij biedt ruimte voor ontwikkeling maar wel met resultaat. Betrekt het team in doelstellingen, pakt door en maakt af. Is conceptueel sterk maar duikt zelf ook de systemen in; professionaliseert processen, levert cijfers, rapportages en heeft sterke registratieve en compliance vaardigheden met alle fiscale, sociale en wettelijke aspecten. Tot slot heeft de nieuwe CFO een sterke affiniteit met IT-systemen/technologie en is hij/zij een echte verbinder.

Contact en verdere informatie

Bercan Günel
NGL International
b.gunel {at} ngl-international.com
+31 20 705 89 10